Ja jem 250g twarog podlubanego w miseczce widelcem, dolewam mleka zeby powstala taka papka, kupuje rodzynki(400g - 2zl) i slonecznik(200g - 1,5zl) z biedronki no i dodaje 40g rodzynek i 30g slonecznika, pyszne, ani za sucho w gebie bo mleko dodane jest, ani za slono tylko fajnie mokro i slodko
[...] równolegle jakieś kiszonki itp., to nie zaszkodzi, prędzej pomoże szybciej wrócić do formy. W kiszonkach, nawet jeśli nie ma akurat tych super "naj" szczepów, to jest kwas mlekowy pochodzący z fermentacji bakterii, a on pomaga przywrócić równowagę w przewodzie pokarmowym i stwarza warunki dla "dobrych" a nie złych bakterii. Dlatego mimo brania [...]
osobiscie "szejka" robie z dodatkiem banana ale jak nie chcesz miec wegla to zmiksuj mleko (0,5% tł.) z chudym serem bialym czyste bialko :)) Zmieniony przez - rozek w dniu 2002-02-06 14:11:27
po treningu super jest mleko granulowane , odtłuszczone w proszku: pół paczki to około 40 g białka, 65 g węglowodanów, i około 3g tłuszczu - około 420 kcal
[...] Białko jaja niestety może zawierać bakterie salmonelli, więc istnieje ryzyko. Najczęściej białkowymi składnikami koktajli są: - jogurt naturalny, kefir, maślanka, mleko, - odżywka białkowa, - twaróg, serek wiejski. Jeżeli chcemy dodać do tego źródła węglowodanów i tłuszczów, to warto pomyśleć o: - płatkach zbożowych, - kaszy, - ryżu, - [...]
Aby ustalić które z białek są najbardziej wartościowe, naukowcy stosuja kilka metod. Jedną z nich jest wskaźnik wartości biologicznej (BV). Dzieki niemu można ustalić, ile własnego białka, uwalnianego w razie potrzeby przez organizm z mięśni, może być zastąpione przez 100g białka, które znajduje się w jedzonych przez Ciebie potrawach. Tabela [...]
Moja mama robiła kiedyś do naleśników taką bardzo słodką (ale też smaczną...) wersję twarogu, tj. cukier waniliowy + cukier biały + twaróg + śmietana lub mleko (wszystko razem rozdrobnić i zmieszać dokładnie) proporcje musiałbyś sam dopasować, wg smaku ALE nie polecam tobie tego nawet jak jesteś hardgainerem, bo po prostu nie zdrowo, a na noc to [...]
bzdury piszecie, co niektórzy. mleko jest bardzo dobre (problem co dla niektórych z nietolerancją laktozy), można pić 0,5% tł. lub odtłuszczone Łaciate O,O% tł. ja brałem kreatynę z Olimpu 1000. łatwo się dawkuje (1 tabl = jeden gram). ważna jest dieta. dużo białka, żadnej kawy hebaty coli i alkoholu. wszystkie te produkty SILNIE osłabiają efekt [...]
Moja receptura z dzisiaj: Twaróg pół tłusty 250 gram,2 banany, miodu będzie ponad 3 łyzki, i mleko około 250 ml. No w smaku kozak , konsystencja bardziej płynna, pije to jak gajnierka , smacznie.
[...] wyniki w kulturystyce musisz mieć dobrze ułożony plan żywieniowy np:Oto przykładowa dieta: Dieta : 7.30 Pierwszy posiłek - 80 g -100 g płatków owsianych - 30g rodzynek - mleko odtłuszczone lub woda - 4 - 6 białek z jaj 9.00 Trening 10.30 po treningu - 70g - 80g odżywki węglowodanowej 11.30 Drugi posiłek - 150g - 200g piersi z kurczaka - [...]
[...] procesach w organizmie człowieka. Mąka cedrowa przy znacznym rozdrobnieniu może być wykorzystana jako dodatek w produkcji artykułów bazujących na mleku, kiedy używane jest mleko odtłuszczone i maślanka. Mąka cedrowa jest również wspaniałym surowcem w procesie hodowli bifidobacterium. Tak więc jest cennym produktem o unikalnych właściwościach, [...]
a czemu dla mnie nie ma takiego "złotego środka"?! a h*j, bede pił mleko, bede wielki wszystko opiera sie a dość niepewnych źródłach, czego dowodzi fakt iż bez przerwy powstają takie posty, sądze jednak że drążek + jakieś suple pobudzajace produkcje hgh ( choć ten element raczej jako ostatni) i ćwiczenia pobudzajace hgh czyli przysiad [...]
[...] czy innych ssaków. Ptaki nie są ssakami, jaja nie są produkowane z mleka, więc nie należy ich zaliczać do nabiału. Do grupy produktów nabiałowych należy zaliczyć np.: - mleko, - ser żółty, - twaróg, - serek wiejski, - kefir, - jogurt, - maślanka, - śmietana. Nabiał jest jednym z lepszych źródeł pełnowartościowego białka, tłuszczów i wapnia. [...]
Kefir jest jednym z fermentowanych napoi mlecznych, a skład kefiru jest zmienny, powiązane jest to z jakością mleka, ilością zawartą w nim tłuszczu, ale też warunków, w jakich produkcja kefiru się odbywała. Mleko krowie bardzo często jest silnym alergenem, kazeina jest głównym białkiem mlecznym, a jej zawartość w białku mleka krowiego wynosi [...]